Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στα Κέντρα Υγείας η ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων. Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

Στα Κέντρα Υγείας η ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων. Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση ενδοφλέβιας χορήγησης βιολογικών παραγόντων από τα Κέντρα Υγείας, στις 17 Ιανουαρίου, αποτελεί δικαίωση για την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α).

Σύμφωνα με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική υπηρεσία για τη χώρα. Ενισχύει την περιφέρεια, προσφέρει βοήθεια στους πολίτες και τέλος  προάγει και αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας.

H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., αρχικά, με   επιστολή της στις 31 Μαρτίου 2017 προς τον Υπουργό Υγείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και, αργότερα, σε συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,  εξέφρασε τη σοβαρότητα του θέματος της έγχυσης φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς και την αναγκαιότητα να γίνονται σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, καθώς η διαδικασία είναι κοστοβόρα και επιβαρύνει το Σύστημα Υγείας και τον ασθενή λόγω των μετακινήσεων.

«Οι εγχύσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα και σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, όπως τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας είναι εξοπλισμένα και με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, ενώ πρακτικώς διαχειρίζονται τα χρόνια περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η προσέλευση των χρονίως πασχόντων στα τριτοβάθμια νοσοκομεία», αναφέρει στην επιστολή η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , κα Αθανασία Παππά.

«Η βραχύχρονη ενημέρωση στις ιδιαιτερότητες των βιολογικών παραγόντων  του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στην αντιμετώπιση ειδικά των άμεσων ανεπιθύμητων δράσεων των αντιρευματικών φαρμάκων είναι σημαντική», τονίζει η κα Παππά και προσθέτει ότι «η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με τη συνδρομή της Επιστημονικής της Επιτροπής και τη συνεργασία της με τις επιστημονικές εταιρείες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα προσπαθήσει να συμβάλει στην άμεση εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας».

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …