Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στα αεροδρόμια της Λήμνου, Καβάλας, Σκιάθου και Σκύρου σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στα αεροδρόμια της Λήμνου, Καβάλας, Σκιάθου και Σκύρου σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, ολοκληρώθηκαν χθες οι επισκέψεις του σε Κάρπαθο, Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Λέσβο.

Ξεκινώντας από τα αεροδρόμια Δωδεκανήσων, Καρπάθου, Ρόδου και Κω, ο Υφυπουργός συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις προκειμένου να εξετάσει, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών, την  ετοιμότητά τους βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί για την ασφαλή επαναλειτουργία τους στις διεθνείς πτήσεις.

«Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα προχωρήσουμε σε στοχευμένους ελέγχους αξιοποιώντας ειδική πλατφόρμα, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή, την πορεία και τη διαδρομή όλων των επισκεπτών στη χώρα μας. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα και απόλυτη επιλογή μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν, εδώ στα νησιά μας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ξεκάθαρη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο τουρισμός και να στηρίξουμε τα νησιά σε αυτήν την  προσπάθεια. Θα γίνει, όμως, χωρίς καμιά έκπτωση στη δημόσια υγεία. Τα βήματα θα είναι προσεχτικά. Η χώρα μας είναι ένα βήμα μπροστά στη διαχείριση της κρίσης και αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που απαιτείται», συμπλήρωσε.

Κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Χίου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν αναμένονται μικρές ή μεγάλες αφίξεις, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα, προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση ο Τουρισμός είναι σε πρώτο πλάνο μαζί με τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε χθες τα αεροδρόμια του Ακτίου, της Αγχιάλου και του Άραξου, όπου πραγματοποίησε σειρά τεχνικών συσκέψεων με τους κατά τόπους φορείς για την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για ασφαλή επαναλειτουργία τους από 1ης Ιουλίου.

Τέλος, σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο κ. Χαρδαλιάς θα ολοκληρώσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος τα αεροδρόμια Λήμνου (08:00), Καβάλας (10:00), Σκιάθου (12:00) και Σκύρου (15:45), ενώ ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα αεροδρόμια Μυκόνου, Πάρου και Σαντορίνης.

Check Also

Covid-19: Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες – Σχολεία και επαγγελματικά ταξίδια οι προτεραιότητες το Φθινόπωρο

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε σε λήψη έκτακτων μέτρων και διορθωτικές κινήσεις, ωστόσο η εικόνα …