Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Σοβαρά περιστατικά βίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σοβαρά περιστατικά βίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα σοβαρά περιστατικά βίας που σημειώνονται κατ’ εξακολούθηση στο Νοσοκομείο Κιλκίς, απαριθμώντας τα σε σχετική ανακοίνωσή της:

«• Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στην απογευματινή βάρδια, στα επείγοντα του Νοσοκομείου Κιλκίς, ιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί δέχτηκαν λεκτική επίθεση και προπηλακισμούς από ασθενή. Στη συνέχεια, ξυλοκοπηθήκαν από τη συγκεκριμένη ασθενή που φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η ασθενής χαστούκισε, κλότσησε και έριξε στο πάτωμα πιάνοντας από τον λαιμό όποια νοσηλεύτρια έβρισκε μπροστά της.

Οι νοσηλεύτριες, παρά την ταραχή και τη σύγχυση, συνέχισαν να εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά με κλειδωμένες τις πόρτες.

Στις 21:50, με προφορική εντολή της εισαγγελέως, η ασθενής μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.  

  • Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, και ώρα 17:00, νοσηλευτές ακινητοποίησαν άτομο που προσπαθούσε να κάνει διάρρηξη σε κλινική της Β’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ειδικότερα, ο δράστης υπό την επήρεια εισπνεόμενης ουσίας (βενζίνης), με κατσαβίδι διέρρηξε φοριαμούς στα αποδυτήρια νοσηλευτών. Έγινε αντιληπτός από νοσηλευτή, ο οποίος τον ακινητοποίησε. Κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε. Ο δράστης ομολόγησε στην αστυνομία ότι ήταν ο ίδιος που στις 20 Φεβρουαρίου αφαίρεσε από τους κοιτώνες των ιατρών σάκο με ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο και φορτιστές). 
  • Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 23:25, ασθενής εξήλθε χωρίς άδεια από την ψυχιατρική κλινική (στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς πάντοτε την παρουσία ιατρού και δεύτερου νοσηλευτή) και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου, παραβιάζοντας τις «ανύπαρκτες» πόρτες ασφαλείας… 
  • Στο Νοσοκομείο Κιλκίς, από τις 08 Μαΐου 2017, θυρωρός – τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Ως εκ τούτου, η είσοδος στο Νοσοκομείο ατόμων με παραβατική συμπεριφορά ή κλεφτών είναι πανεύκολη. 
  • Το Νοσοκομείο, από τις 12 Φεβρουαρίου, 2018 διαθέτει 6 φύλακες, οι οποίοι δεν επαρκούν.»

Εάν δεν ληφθούν άμεσα επαρκή μέτρα φύλαξης, δεν ανακληθούν οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, και δεν προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Το εξπρές των εκλογών

Η προεκλογική περίοδος «βάζει φωτιά» στις εξαγγελίες, στις δεσμεύσεις και… στις τροπολογίες. Κλασικά, κάθε φορά …