Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Σημαντική δωρεά των Γιατρών του Κόσμου στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Σημαντική δωρεά των Γιατρών του Κόσμου στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μια σημαντική δωρεά τριών κινητών ιατρικών μονάδων, καθώς και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Οι τρεις κινητές υγειονομικές μονάδες αποκτήθηκαν το 2016 από τους Γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων “Free and quality health care for migrants and refugees in the migratory process in Greece” (Μάρτιος 2016 – Δεκέμβριος 2017) και “Bridges to context-related health and mental health services for refugees and migrants stranded in Greece” (Ιανουάριος – Μάιος 2018), τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG ECHO).

Οι μονάδες χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, καθώς και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα. Με τη λήξη των παραπάνω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος αποφάσισαν να τις δωρίσουν, με τη σύμφωνη γνώμη της DG ECHO, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ως βασικό φορέα του Υπουργείου Υγείας που ασχολείται με το προσφυγικό ζήτημα.

Οι τρεις κινητές ιατρικές μονάδες θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της ενδυνάμωσης της επιδημιολογικής επιτήρησης των προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα ανά την Ελλάδα.

Check Also

Δωρεά ιντερφερόνης βήτα-1α από τη Merck στον ΠΟΥ για μελέτη πιθανής θεραπείας για τον COVID-19

Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο και στη διαρκή βελτίωση της ζωής των ασθενών, η …