Αρχική / Επικαιρότητα / Σε συναγερμό οι Αρχές: Νέα έκτακτα μέτρα στα σύνορα με Βουλγαρία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Σε συναγερμό οι Αρχές: Νέα έκτακτα μέτρα στα σύνορα με Βουλγαρία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Η περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων και η υποχρέωση να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για όσους εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα σήμαναν συναγερμό στις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 06:00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  • Η υποχρέωση τουPLFπαραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24, από τις 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύονται οι κινητές μονάδεςγια τη διενέργεια τεστ, καθώς και ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Για τον λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, και της Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, μετείχαν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Check Also

Κορονοϊός: οι τρεις εστίες που προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε ότι σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία η αύξηση …