Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Σε νέο, σύγχρονο κτίριο το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας

Σε νέο, σύγχρονο κτίριο το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας

Την εποχή που το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας λειτουργούσε ως Πολυϊατρείο του ΙΚΑ, είχε την ατυχία να πληγεί από πυρκαγιά. Οι υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κτίριο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο οποίο στεγάζονταν διοικητικές υπηρεσίες του φορέα. Η συστέγαση αποδείχτηκε δυσχερής, καθώς ο χώρος που διατέθηκε ήταν περιορισμένος και ακατάλληλος για την παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ αποκεντρώθηκαν υποχρεωτικά όσες υπηρεσίες δεν είχαν τη δυνατότητα να συλλειτουργήσουν εντός του κτιρίου, όπως το Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια από την 1η ΥΠΕ Αττικής για την μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας σε καταλληλότερο κτίριο. Μετά από τέσσερις αλλεπάλληλες προκηρύξεις αναζήτησης μισθωμένου κτιρίου, καθώς οι τρεις πρώτες απέβησαν διαδοχικά άκαρπες, ανευρέθηκε και διαμορφώθηκε για την υποδοχή δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύγχρονο κτίριο επί της οδού Κύπρου 73 & Πανδώρας. Το συγκεκριμένο ακίνητο παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης ανάπτυξης υπηρεσιών και συνέχειας στην παροχή υγειονομικής φροντίδας, καθώς θα συγκεντρωθούν οι διεσπαρμένες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας, ώστε πρόληψη & προαγωγής υγείας-διάγνωση-εξέταση-αποκατάσταση να πραγματοποιούνται στον διαδοχικά, ανέξοδα και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τον ασθενή. Το κτίριο προσφέρει όχι μόνο ασφάλεια και λειτουργικότητα στην παροχή ιατρικής πράξης, ευχέρεια πρόσβασης για υπερήλικες, ΑΜΕΑ, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, σύγχρονες εγκαταστάσεις για άνετη παραμονή, αλλά πληροί και ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως αρχιτεκτονική και αισθητική των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας λειτουργούν ιατρεία δεκαοκτώ (18) διαφορετικών ειδικοτήτων, πραγματοποιούνται Ενεσοθεραπεία, Ηλεκτροκαρδιογραφήματα, Μικροβιολογικές και Ακτινολογικές Εξετάσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού γίνεται επίσης δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ραντεβού στον ιστότοπο http://rdv.ehealthnet.gr. Στοιχεία επικοινωνίας για το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής www.1dype.gov.gr