Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σε κτήρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης το υπερσύγχρονο Campus του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σε κτήρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης το υπερσύγχρονο Campus του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού,  του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιου Κατσή, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτριου Παυλή, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μίλτου Ζαμπάρα και του διοικητή του Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Πέτρου Τομάρα, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραχωρηθούν τα κτήρια του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σχετική εξαγγελία είχε γίνει από τον πρωθυπουργό στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Με την κίνηση αυτή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό campus υψηλών προδιαγραφών που θα αναβαθμίσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τον αναπτυξιακό του ρόλο στην περιοχή.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, δεσμεύτηκε για τη γρήγορη μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νέο κτήριο του Νοσοκομείου Τρίπολης, καθώς και για τη μέγιστη δυνατή στήριξη του νοσοκομείου, δρομολογώντας παρεμβάσεις επέκτασης και αναβάθμισης των κτηριακών του υποδομών και ενίσχυσης του περιφερειακού και τριτοβάθμιου χαρακτήρα του.

Check Also

«Όχι βία στα νοσοκομεία» λέει ο ΠΙΣ

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας τα περαστικά βίας σε βάρος …