Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Σε καταγγελία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου»

Σε καταγγελία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου»

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την αντίδραση του Δ.Σ. του Σωματείου του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», το οποίο προχώρησε σε καταγγελία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το αποχετευτικό σύστημα και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις των κτηρίων του νοσοκομείου και, κυρίως, του παλαιού κτηρίου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει στη Διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου τις διαρκείς διαρροές νερού και λυμάτων τόσο στα υπόγεια του παλαιού κτηρίου (π.χ. χώρος κάτω από την κουζίνα, χώρος υποσταθμού ρεύματος, φρεάτιο ανελκυστήρα), όσο και του κτηρίου Μαρίκα Ηλιάδη (χώρος εργαστηριών) και αλλού (νοσηλευτικά τμήματα).

«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς συντήρησης και της μη επιδιόρθωσης των φθορών, με ευθύνη όλων των προηγουμένων διοικήσεων, αλλά και της σημερινής, οι οποίες παρά το ότι γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα, επιδεικνύουν μια απαράδεκτη αδιαφορία, περιοριζόμενες σε δευτευρεύουσας σημασίας πρόχειρα μέτρα…», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Μέσω της καταγγελίας αυτής, το Δ.Σ. του Σωματείου του «Έλενα Βενιζέλου» απαιτεί από τη Διοίκηση:

  • Να προχωρήσει στην ενδυνάμωση της ΤΥ που εμφανίζει τραγική υποστελέχωση (π.χ 1 υδραυλικός).
  • Να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών-διαρροών, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις, όπως αυτές των τελευταίων ημερών.
  • Να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των νοσηλευόμενων και των εργαζομένων, και να συμμορφωθεί με τους προβλεπόμενους από τον νόμο κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να προχωρήσει άμεσα στη μετεγκατάσταση των εργαστηρίων, από τον πλήρως ακατάλληλο χώρο των υπογείων του κτηρίου «Μαρίκα Ηλιάδη».

Τέλος, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο του νοσοκομείου τονίζουν ότι αποκρούουν κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου» και γενικότερα του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις και τοκετοί με ασφάλεια και με τήρηση υψηλοτάτων επιστημονικών κριτηρίων. Επιπλέον, οι ίδιοι εξακολουθούν να παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, παρά τα όποια σοβαρά προβλήματα και την αναλγησία των διοικήσεων, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν προκειμένου να παραμείνει το «Έλενα Βενιζέλου» το κορυφαίο Μαιευτήριο στην Ελλάδα.

Check Also

Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Νοσοκομείο Χίου

Το Νοσοκομείο της Χίου, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες, συνεχίζει να …