Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Σήμερα το συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός»

Σήμερα το συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός»

22 διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των θεσμικών φορέων, της ΗΔΙΚΑ, Νοσοκομειακοί Ιατροί και Φαρμακοποιοί, Ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού παρευρίσκονται στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός: Προς μια μεταμνημονιακή πολιτική για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».

Το Συνέδριο διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τη συμβολή της ΠΕΦ και του ΣΕΙΒ. Σκοπός του είναι να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις και η δυναμική ισχυρής αναβάθμισης του Δημόσιου Νοσοκομειακού Συστήματος και να ξεκινήσει ο διάλογος για όλα τα φλέγοντα θέματα των νοσοκομείων και για τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ασθενοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου, το οποίο θα εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων, θα εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών και θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο νοσοκομειακό φάρμακο.

Σημαντική η παρουσίαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ιταλίας, Pietro Grasso, ο οποίος θα μιλήσει για το μέλλον των νοσοκομείων στην Ευρώπη υπό συνθήκες λιτότητας. Παρουσιάζοντας ως παράδειγμα το νοσοκομείο Gemelli, το οποίο είναι ταυτόχρονα Πανεπιστημιακό αλλά και ΣΔΙΤ, ο κ. Grasso θα δώσει στο κοινό του Συνεδρίου αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης, κατάρτισης προϋπολογισμών και μείωσης κόστους.

Σημαντική προσθήκη για τη φετινή διοργάνωση η ανάλυση του νέου Θεσμικού Πλαισίου για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα. Το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και την business πλευρά του θέματος για τις επιχειρήσεις, θα καλύψουν στην ομιλία τους οι Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Michalopoulou & Associates και ο Erik Vollebregt, δικηγόρος της εταιρείας Axon, με εξειδίκευση σε νομικά και ρυθμιστικά θέματα της ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς κόστος συμμετοχής, δημόσιοι υπάλληλοι, ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, υπάλληλοι ερευνητικών κέντρων, προπτυχιακοί φοιτητές.

Χορηγός του συνεδρίου είναι η MSD και υποστηρικτές οι: DEMO ABEE, Michalopoulou & Associates και η Siemens Healthineers.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hospitalmedicine.gr/

Check Also

ΠΕΦ για clawback 2019: «Είναι ώρα η Ελλάδα να πάψει να τιμωρεί την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία»

Την έντονη ανησυχία και απογοήτευση των εταιρειών-μελών εξέφρασε με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας …