Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Ρωσικό εμβόλιο για COVID-19: 1600 εθελοντές θα εμβολιαστούν στη Φάση ΙΙΙ της κλινικής μελέτης

Ρωσικό εμβόλιο για COVID-19: 1600 εθελοντές θα εμβολιαστούν στη Φάση ΙΙΙ της κλινικής μελέτης

Περίπου 1600 εθελοντές θα εμβολιαστούν στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Eπιδημιολογίας και Mικροβιολογίας Ν.Φ. Γκαμαλέι κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Ο Μουράσκα είπε ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, οι εμπειρογνώμονες θα αποφανθούν για το αν θα δοθεί άδεια εμβολιασμού υπό όρους. «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ευρύτερη εφαρμογή του εμβολίου αυτού, αλλά εμείς παρόλα αυτά θα πραγματοποιούμε παράλληλα την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, στην οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ειδικών, θα συμμετάσχουν από 800 άτομα στην κάθε μορφή εμβολίου (υγρή και στερεή). Παράλληλα, θα αρχίσει σε ευρεία κλίμακα η παραγωγή του εμβολίου, και οι πιο ευπαθείς ομάδες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Υγείας.

«Σχεδιάζουμε όλα αυτά να γίνουν φέτος», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι πρωτίστως θα εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τα άτομα που έρχονται πιο συχνά σε επαφή με ασθενείς.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν στην πρώτη και δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, το οποίο έδειξε καλά αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, για να διαπιστωθεί η διάρκεια της ανοσίας.

Check Also

Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού για τους πολίτες από 80 έως 84 των

Από αύριο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών …