Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΠΦΣ: Τεράστιο πρόβλημα με τα αντιγριπικά εμβόλια

ΠΦΣ: Τεράστιο πρόβλημα με τα αντιγριπικά εμβόλια

Επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων Vaxigrip προς τους ασφαλισμένους εν μέσω της εμβολιαστικής περιόδου.

«Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε  πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου .Το 25% έχει ήδη διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι ποσότητες έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν το εμβόλιο σε πληθώρα φαρμακείων ή με την λήξη της συνταγής να ζητήσουν εκ νέου την συνταγογράφηση του από τον θεράποντα ιατρό, ζητούμε να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί  όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα  και στο εξής,  μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο  εφοδιασμός της αγοράς», αναφέρουν στην επιστολή τους οι φαρμακοποιοί.

Check Also

Ηλίας Μόσιαλος: Γνώση, αβεβαιότητα και νόσος από κορονοϊό – Πού υπερμεταδίδεται και ποια είναι η παγκόσμια θνησιμότητά του;

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος, συνοψίζει σε μία …