Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Προσπάθειες για λύση των θεσμικών προβλημάτων σχετικά με τα Προγράμματα Προαγωγής της Αυτοβοήθειας

Προσπάθειες για λύση των θεσμικών προβλημάτων σχετικά με τα Προγράμματα Προαγωγής της Αυτοβοήθειας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Μαρτίου, στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του Αναπλ. Γενικού Γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρού, του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελου Καφετζόπουλου, του επιστημονικού υπευθύνου των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ), Φοίβου Ζαφειρίδη και του συντονιστή προγραμμάτων των ΠΠΑ, Σωτήρη Λαϊνά, σχετικά με τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, τα οποία λειτουργούν με τη συνεργασία του ΑΠΘ και την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ.

Στόχος της συνάντησης ήταν να δοθεί οριστική λύση στο θεσμικό πρόβλημα των Προγραμμάτων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή τους, μέσω του ΟΚΑΝΑ.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας για συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα εξαρτημένα άτομα. Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και οι εκπρόσωποι των Προγραμμάτων δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλουν άμεσα σχέδιο νέας προγραμματικής σύμβασης που θα ενσωματώνει τις υποδείξεις του Υπουργείου, και θα διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότησή τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Check Also

Χρήση ιατρικής μάσκας από πολίτες: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προειδοποιεί για τη λανθασμένη και επικίνδυνη χρήση ιατρικής μάσκας από …