Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Προληπτική Ιατρική για τις ευπαθείς ομάδες από τον ΙΣΑ και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Προληπτική Ιατρική για τις ευπαθείς ομάδες από τον ΙΣΑ και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Καινοτόμο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, και θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική.

Όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 5 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο Εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα εξετάζουν ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους ενορίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα χορηγείται ιατρικό σημείωμα, που θα παραπέμπει όποιον χρήζει ανάγκης σε προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη στήριξη του Συλλόγου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στη μεγάλη εκστρατεία για την αύξηση των δοτών μυελού των οστών.

«Από την πρώτη στιγμή που η κοινωνία μας βρέθηκε μέσα στην ύφεση και την κρίση, ο στόχος μας ήταν να μη μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό, χωρίς ρούχο, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακο και χωρίς γιατρό. Η συνεργασία όλων των καλοπροαίρετων δυνάμεων δεν είναι δυνητική επιλογή, αλλά είναι μονόδρομος. Συγχαίρω την “Αποστολή, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσωπικά τον πρόεδρο του Γ. Πατούλη και τη Βιοϊατρική, που αποφάσισαν από κοινού να βαδίσουν πάνω σε αυτόν τον δρόμο της αλληλοστήριξης και συνεργασίας», ανέφερε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Η μεγάλη συμμαχία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δημιούργησαν ο ΙΣΑ και η Αποστολή έδωσε ελπίδα και δύναμη στους απελπισμένους και στους αδύναμους. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να διασφαλίσουμε όχι μόνο την υγεία, αλλά και την αξιοπρέπειa των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για την ελπίδα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο «πνευματικό ηγέτη της αγάπης και της προσφοράς».

«Οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας, οι δομές μας όλες, ιδιαίτερα αυτές που αναπτύσσονται σε υποβαθμισμένες και επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, θα στηρίξουν αυτήν τη δυνατότητα που θα δώσει ανακούφιση και βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

«Συνεχίζουμε τη διεύρυνση του κοινωνικού μας έργου με ισχυρές συμμαχίες στον χώρο της Υγείας, με γνώμονα την ενίσχυση του αδύναμου συνανθρώπου μας. Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου – την Υγεία. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους του Εθελοντές Ιατρούς και το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για το αδιάκοπο έργο τους και την αξιέπαινη θυσιαστική τους προσφορά», ανέφερε τέλος ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Check Also

Συνεργασία ΙΣΑ-ΕΚΠΑ για το πρωτοποριακό “Pre-Medical Management Programme”

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοίκησης ιατρείων και Μονάδων Υγείας, Pre-Medical Management Programme, που υλοποιείται για …