Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας, εν όψει ενός πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας

Προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας, εν όψει ενός πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας

Tο Yπουργείο Υγείας έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για ένα πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως δείχνει η πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος είναι να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα τόσο ως προς την επιδημιολογική επιτήρηση, όσο και ως προς την ετοιμότητα του ΕΣΥ. Το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στην πρωινή τηλεδιάσκεψη είναι ότι καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην 1η ΥΠΕ, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Προβληματισμός υπάρχει στο Υπουργείο Υγείας για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Check Also

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον …