Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων για την κατάργηση της Προνοιακής Μονάδας Γλυφάδας

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων για την κατάργηση της Προνοιακής Μονάδας Γλυφάδας

«Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους ΑΜΕΑ ηλικιωμένοι, που έχουν διαφορετικές ανάγκες φιλοξενίας και περίθαλψης, με τα παιδιά ΑΜΕΑ;», αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, δηλώνοντας την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων των Προνοιακών Μονάδων Γλυφάδας και Βούλας κατά της κατάργησης της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας (φιλοξενεί 53 ΑΜΕΑ ηλικιωμένους) και της μεταφοράς στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας που φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ, με αποφάσεις της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π. Αττικής.

Η επιτροπή που σύστησε η Διοίκηση για να εξετάσει την καταλληλότητα του χώρου στη Βούλα, εξέδωσε πόρισμα ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος στη Βούλα για φιλοξενία της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας.

«Εάν η Βούλα έχει τους χώρους, γιατί δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό για να φιλοξενηθούν εκεί τα 55 παιδιά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή;

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Να κλείσουν την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας, να μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι στις άλλες Μονάδες της Αττικής, κυρίως στη Βούλα, για να καλύψουν έτσι τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και να ξεφορτωθούν το κόστος λειτουργίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας παράλληλα ότι η λίστα αναμονής για φιλοξενία και αποκατάσταση στη Γλυφάδα είναι 8 μήνες…

Η πορεία διαμαρτυρίας που εξαγγέλθηκε, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Θα εκκινήσει στις 08:00 από την Προνοιακή Μονάδα της Βούλας και θα καταλήξει στην Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την Υφυπουργό Εργασίας να συναντήσει τα Σωματεία Εργαζομένων και να δώσει λύση.

Check Also

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση των ασθενοφόρων στη Σάμο

Με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια και τους δεκάδες τραυματισμούς προσφύγων και μεταναστών στο hot …