Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πολιτικός αναβρασμός για την υπόθεση Novartis

Πολιτικός αναβρασμός για την υπόθεση Novartis

Από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή μεταφέρεται η υπόθεση της Novartis, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στην υπόθεση εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα (ανάμεσα στα οποία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί), αλλά και πρόσωπα που βρίσκονταν σε θέσεις – κλειδιά και μπορούσαν με αποφάσεις και ενέργειές τους να επηρεάσουν την αγορά φαρμάκου, όπως επίσης και γιατροί.

Τα ονόματα των πολιτικών έχουν διαρρεύσει και πολλοί από αυτούς διέψευσαν ήδη κατηγορηματικά την όποια συμμετοχή τους σε υποθέσεις δωροδοκίας και σε ενέργειες που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η Novartis τονίζει από τη μεριά ότι συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την υπόθεση και δεν σχολιάζει τα τελευταία δημοσιεύματα. Χαμηλούς τόνους κρατάει και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υπόθεση και αποφεύγει να πάρει επίσημη θέση όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση, πάντως, σκοπεύει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά όσο περισσότερο μπορεί την εν λόγω υπόθεση, με την ελπίδα ότι θα «σβήσει από τον ειδησεογραφικό χάρτη», όποια άλλα θέματα, προβλήματα και εκκρεμότητες υπάρχουν στην παρούσα φάση και προκαλούν «κυβερνητικές πληγές». Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη συνεχίζει την έρευνα, ενώ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις εντός και εκτός Βουλής.

Check Also

Novartis, Μανιαδάκης και στο βάθος εκλογές

Με… φόρα επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis, κάτι που αναμενόταν, λόγω των “αναγκών” που …