Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: 4.000 παιδιά νοσηλευτών εκτός παιδικών σταθμών

ΠΟΕΔΗΝ: 4.000 παιδιά νοσηλευτών εκτός παιδικών σταθμών

Όπως τονίζει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων, εκτιμάται ότι πάνω από 2.000 οικογένειες νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών στα Νοσοκομεία, εκ των οποίων μάλιστα 1.000 περίπου ζευγάρια στο ίδιο ή άλλο νοσοκομείο, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατούν να βρουν θέση σε παιδικό σταθμό για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους.

Νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται σε κυκλικά ωράρια και λόγω ελλείψεων προσωπικού, δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις βάρδιες, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν λύση στο ποιος θα προσέχει τα παιδιά τους. 4.000 παιδιά εργαζομένων στο ΕΣΥ, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ είναι εκτός παιδικών σταθμών, εκ των 35.000 παιδιών που συνολικά αποκλείονται, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δυστυχώς, οι Νοσηλευτές και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας, ως δημόσιοι υπάλληλοι των 700 ευρώ τον μήνα, αποκλείονται από τα προγράμματα voucher. Τα προγράμματα voucher, που τα υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ κατά 138 εκατ. ευρώ και από εθνική συμμετοχή κατά 67 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Για κάθε παιδί που φιλοξενεί, ο παιδικός σταθμός δικαιούται να λαμβάνει 2.375€ χωρίς σίτιση και 2.945€ με σίτιση ετησίως. Το συνολικό ποσό του προγράμματος είναι 205 εκατ. ευρώ», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Είναι ακατανόητο γιατί οι νοσηλευτές και οι άλλοι υγειονομικοί, των 700 ευρώ τον μήνα, να είναι εκτός voucher. «Γιατί αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι;», αναρωτιούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Για να ανταπεξέλθουν οι νοσηλευτές, αναγκάζονται να εργάζονται εξοντωτικά ωράρια, να δουλεύουν διαφορετικές βάρδιες τα ζευγάρια στα νοσοκομεία, να χαθούν ως οικογένειες και να παραδίδει ο ένας στον άλλον τα παιδιά στον δρόμο, τονίζει η Ομοσπονδία.

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, κα Φωτίου, θα πρέπει άμεσα να αυξήσει τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων voucher και να επεκταθούν και στα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Check Also

Άμεση λύση από το Υπουργείο στην καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ περί έλλειψης παιδιάτρου στο Γ.Ν. Σάμου

Χωρίς Παιδίατρο έμεινε από την Παρασκευή 12 Ιουλίου το Γ.Ν Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής …