Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία και πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας στις 23 Οκτωβρίου

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία και πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας στις 23 Οκτωβρίου

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και πραγματοποίηση Πορείας Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ. Η πορεία θα εκκινήσει από την Πλατεία Μαβίλη στις 08:30, θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της Υγείας (π.χ. ΠΙΣ), που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του “λαγού στις εκάστοτε κυβερνήσεις», αναφέρουν οι της ΠΟΕΔΗΝ και αναφέρουν ως «αιτίες πολέμου» για την Ομοσπονδία:

  • Τη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα. Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
  • Την εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρείες στα νοσοκομεία, για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
  • Τη μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

«Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγει:

«Αγωνιζόμαστε για:
– Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
– Μονιμοποίηση εκτάκτων
– Αύξηση μισθών
– Ένταξη στα ΒΑΕ».

Check Also

Θετικό μόλις το 0,3% των τουριστών που εισέρχονται στη χώρα – «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», τονίζει ο Πέτσας

Καθησυχαστικός σε σχέση με τα εισαγόμενα κρούσματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα της πρώτης εβδομάδα ανοίγματος του τουρισμού …