Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό και ακτινολογικά μηχανήματα εφημερεύει το Ασκληπιείο Βούλας!

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό και ακτινολογικά μηχανήματα εφημερεύει το Ασκληπιείο Βούλας!

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, το Ασκληπιείο Βούλας, νοσοκομείο-κορμός των εφημεριών της Αττικής, την Πέμπτη 14 Ιουνίου εφημέρευε χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, ενώ παράλληλα δεν λειτουργούσαν ούτε και τα ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο αξονικός είναι χαλασμένος από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση, καθότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά.

Επιπλέον, και το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε βλάβη, με αποτέλεσμα στην εφημερία της Πέμπτης να μην υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης των έκτακτων περιστατικών που είχαν διακομιστεί στο Νοσοκομείο.

Δόθηκε μία κάποια λύση θέτοντας σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο όμως δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά, λόγω κατασκευής. Επίσης, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε τραυματιοφορείς, υπήρχε δυσκολία στη μεταφορά των ασθενών στο ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών περιστατικών που βρίσκεται σε διπλανό χώρο.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, το πρωί της Πέμπτης κινδύνευσε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει των κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος σε ένα νοσοκομείο, οι ανάγκες του οποίου είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος!

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 8/7 και Πέμπτη 9/7

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, από τις …