Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ προς Ξανθό: «Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα»

ΠΟΕΔΗΝ προς Ξανθό: «Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα»

Με αφορμή τα 9 νέα κρούσματα ιλαράς που νοσηλεύθηκαν το τελευταίο 10ήμερο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, η ΠΟΕΔΗΝ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τονίζοντας τα κακώς κείμενα στο ΕΣΥ στον τομέα αυτό.

Όπως αναφέρει η επιστολή, με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαράς στη χώρα ανέρχονται σε 3000, αν και εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα, καθότι δεν δηλώνονται όλα τα περιστατικά. Συνολικά έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι από επιπλοκές της ιλαράς.

Το τελευταίο δεκαήμερο, νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς στο Νοσοκομείο του Κιλκίς – τα πέντε εξ αυτών είναι από καταυλισμό, οπότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου, αφού οι φιλοξενούμενοι του καταυλισμού δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι παροιμιώδης. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα, και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες Υγείας.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό. Επίσης, δεν διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού, το οποίο δεν διαθέτει αντισώματα ιλαράς. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως, δε, αναφέρεται στην επιστολή, για να γίνει έλεγχος αντισωμάτων οι εργαζόμενοι χρειάζεται να απευθυνθούν στα ιδιωτικά εργαστήρια, πληρώνοντας από την τσέπη τους 30-50 ευρώ!

«Κε Υπουργέ,
Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. Δώστε ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για να προστατέψετε τη Δημόσια Υγεία. Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Όλα έχουν το φάρμακό τους

Ανέκαθεν αποτελούσε δυνατό πεδίο αντιπαράθεσης ο τομέας του φαρμάκου. Και, ειδικά, σε περίοδο εκλογών κυβέρνηση …