Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική Στάση Εργασίας στις 22 Ιουνίου

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική Στάση Εργασίας στις 22 Ιουνίου

Παναττική Στάση Εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11:30 έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Παρά τις δεσμεύσεις των Υπουργών Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και το πρώην εργολαβικό προσωπικό των Νοσοκομείων των Προνοιακών Μονάδων που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας (παράταση συμβάσεων έργου) απολύεται άμεσα, με βάση τις αποφάσεις του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου 304 και 305/2017. Σύμφωνα τις εν λόγω αποφάσεις, κρίθηκαν άκυρες οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού, η συνολική διάρκεια των οποίων υπερβαίνει τους 24 μήνες.

…12.000 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο, στην ανεργία, με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τη μοναδική λύση που υπάρχει. Να μετατραπούν οι συμβάσεις του εν λόγω προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να συστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές ειδικότητες.

…Με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων, θα είναι αδύνατη η λειτουργία των Νοσοκομείων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την απορριπτική απόφαση του Εφετείου κατά Πολάκη

Σε απάντηση δημοσιευμάτων, αλλά και αναρτήσεων του κυρίου Πολάκη, αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου …