Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει τις μαζικές «καθαιρέσεις προϊσταμένων»

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει τις μαζικές «καθαιρέσεις προϊσταμένων»

Όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, σε συνάντηση εκπροσώπων της με τον κο Πολάκη, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη 2017, κατά την απεργιακή της συγκέντρωση, τέθηκε το ζήτημα των καθαιρέσεων 800 Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων εν συνόλω 2.100. Ωστόσο, ο κος Πολάκης ξεκαθάρισε ότι, για την κυβέρνηση, αυτές δεν είναι καθαιρέσεις, αλλά αντικαταστάσεις.

Οι μαζικές «καθαιρέσεις» Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων συνεχίζονται καθημερινά, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, κοινοποιώντας σχετική απόφαση της Διοικητού του Νοσοκομείου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης και αναφέροντας ότι αυτό έγινε «σε συνέχεια των οδηγιών που έλαβαν από τον κο Πολάκη στο γεύμα της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην ταβέρνα Ροσινιόλ». Κι αυτό χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποια δυσλειτουργία στην παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, με τους… «καθαιρεθέντες» να έχουν παραδώσει άριστες αξιολογήσεις και να μεν έχουν συμμετάσχει στην απεργία κατά της αξιολόγησης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Μετά από αυτό το γεγονός, λοιπόν, αναρωτιούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ με ποια εμπιστοσύνη να συμμετάσχει κανείς στην αξιολόγηση. Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο φορέας «έχει καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά των Διοικήσεων για τις παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων και οι Διοικητές σύντομα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Παρά τον έλεγχο της πανδημίας, κρύβονται οι παθογένειες του ΕΣΥ»

Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή συνέβαλαν …