Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Καμία απάντηση από το Υπουργείο στο αίτημα για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

ΠΟΕΔΗΝ: Καμία απάντηση από το Υπουργείο στο αίτημα για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Κατά την ολοκλήρωση της πορείας Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας, κο Κοντοζαμάνη, και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κο Κωτσιόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, το θέμα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς 3000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα, καρδιολογικά κ.α.), σύμφωνα με έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ.

Νοσηλευτές, με υπηρεσία άνω των 25 ετών, πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. Όλες αυτές οι ασθένειες σχετίζονται με την εργασιακή εξουθένωση και τις δυσμενείς, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Επίσης, η ανασφάλεια που δημιουργείται από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης προκαλεί σοβαρές παθήσεις.

«Οι όποιες απαντήσεις δόθηκαν χωρίς χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Ως εκ τούτου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα εκτιμήσει τις περαιτέρω κινήσεις της», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Υπουργείο Υγείας Vs Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην αμφισβήτητη εκ μέρους του Τμήματος Υγείας του …