Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Ευπρόσδεκτες οι δωρεές των Ιδρυμάτων, αλλά δεν φθάνουν…

ΠΟΕΔΗΝ: Ευπρόσδεκτες οι δωρεές των Ιδρυμάτων, αλλά δεν φθάνουν…

Ανακοίνωση εξέδωσε στις 22 Μαρτίου η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τη νέα δωρεά 200 εκατ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΤ) στο ΕΣΥ:

«Την ώρα που η Δημόσια Υγεία καταρρέει, τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν κονδύλια για υλικά, φάρμακα, συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού και των υποδομών του, oι δημόσιες δαπάνες Υγείας είναι 4,8% του ΑΕΠ, με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το έτος 2016, ιδρύματα όπως το “Σταύρος Νιάρχοςστηρίζουν την Προνοσοκομειακή, Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη στη χώρα μας.

Στη νέα δωρεά των 200 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων δράσεων, η προμήθεια μηχανημάτων PET CTSCAN για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και μέτρα πρόληψης κατά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», ενημερώνει η ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρούσει και παλαιότερα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την οδύσσεια των καρκινοπαθών, οι οποίοι αδυνατούν να διαγνώσουν τον καρκίνο, καθώς μόλις τέσσερα νοσοκομεία στη χώρα μας διαθέτουν μηχανήματα PET – CT για την εξέταση PET SCAN. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, γίνονται 46.000 εξετάσεις λιγότερες των αναγκαίων σε καρκινοπαθείς κατ’ έτος…

«Ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτες οι δωρεές των Ιδρυμάτων στην κατάσταση που είναι το ΕΚΑΒ και τα Νοσοκομεία. Αλλά δεν φθάνουν να διορθώσουν την κατάσταση…», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, 22/1, στο «Αγία Όλγα» για τις ελλείψεις προσωπικού

Πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρουσιάζει το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», το οποίο …