Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ για πυρκαγιές: Χάος στα ΚΥ Ραφήνας, Σπάτων, Νέας Μάκρης…

ΠΟΕΔΗΝ για πυρκαγιές: Χάος στα ΚΥ Ραφήνας, Σπάτων, Νέας Μάκρης…

Εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας και γνωστοποιώντας ότι, μεταξύ των νεκρών, έχει αναγνωριστεί και μία τεχνολόγος – ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της, η οποία μάλιστα είχε μετατεθεί πρόσφατα στο ΚΥ Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση, η ΠΟΕΔΗΝ σκιαγραφεί με ανακοίνωσή της μια εικόνα χάους στα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας την αυτοθυσία όλων των εργαζομένων κατά την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης:

Κέντρο Υγείας Ραφήνας
Βρίσκεται στην έκταση του Νταού Πεντέλης. Εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η Διευθύντρια-Συντονίστρια έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα στο Δημαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, και δεν έβρισκε κανέναν. Δεν ήξερε αν πρέπει να εκκενώσει το κτίριο, καθ’ ότι η φωτιά πλησίαζε και απειλούσε. Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της, με εντολή της ΥΠΕ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στις 6:30 μ.μ. Δεν υπήρχε κανείς από τους αρμόδιους να τους πει τι να κάνουν. Εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία η Διευθύντρια-Συντονίστρια να εκκενώσει το Κέντρο Υγείας, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη.
Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική τους ευθύνη και αυτοθυσία, γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (Υδραυλικός, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας.
Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνευσαν δικοί τους άνθρωποι. Και όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες.

Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης
Προσέτρεξαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής, αν και αγνοούνταν δικοί τους άνθρωποι και έχαναν περιουσίες, ήταν εκεί για να βοηθήσουν. Περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις χωρίς κανένα συντονισμό.
Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις που ήταν πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε Εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Κέντρο Υγείας Σπάτων
Προσέτρεξαν σχεδόν όλοι –εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές– από το σπίτι τους, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Όπως και οι γιατροί και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ραφήνας που έκλεισε. Περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο που ήταν πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε Εφημερεύοντα Νοσοκομεία

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αρκετοί από τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής και έχασαν τα σπίτια τους, έχοντας παράλληλα και συγγενείς που κινδύνευσαν, περιγράφουν εικόνες φρίκης, αλλά και παντελή έλλειψη συντονισμού με το Δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές, στην περίπτωση του ΚΥ Ραφήνας που απειλήθηκε από τη φωτιά.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε ότι προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και κάλεσε τα σωματεία-μέλη να συνεισφέρουν και τα ίδια με δικές τους προσφορές.

Check Also

Η Pfizer Hellas Band κοντά στις κρατούμενες στον Ελεώνα Θηβών

Η εθελοντική ορχήστρα των εργαζομένων της Pfizer Hellas, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας …