Αρχική / Επικαιρότητα / Πιερρακάκης: Ετοιμάζεται 5ψήφιο νούμερο, πέραν του 13033, για το λιανεμπόριο και τις αγορές των πολιτών

Πιερρακάκης: Ετοιμάζεται 5ψήφιο νούμερο, πέραν του 13033, για το λιανεμπόριο και τις αγορές των πολιτών

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο 5ψηφιο νούμερο (πέραν του 13033 που θα παραμείνει ως έχει), το οποίο θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών, και θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας: «Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο. Θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Ως προς το σύστημα εμβολιασμού και το άνοιγμα για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα ενταχθούν σε αυτό άμεσα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου: «Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Η ένταξή τους είναι το αμέσως επόμενο στάδιο, που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου». «Το πότε θα είναι αυτό, εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων», κατέληξε ο Υπουργός.

Check Also

Πώς λειτουργεί ο εμβολιασμός στους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα; Τι συνιστάται στην περίπτωση της COVID-19;

Οι εμβολιασμοί στα αυτοάνοσα νοσήματα αποτελούν ένα επίμαχο θέμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμβόλια …