Αρχική / Επικαιρότητα / Περί Πολάκη – Κυμπουρόπουλου: Αποστάσεις από Ξανθό, αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Περί Πολάκη – Κυμπουρόπουλου: Αποστάσεις από Ξανθό, αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις Παύλου Πολάκη περί Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και εντός της παράταξης του Αναπληρωτή Υπουργού, με τον Ανδρέα Ξανθό να κρατά μεν αποστάσεις, σχολιάζοντας το θέμα στην ΕΡΤ, αλλά να κάνει ξεκάθαρο ότι δεν συμμερίζεται τα λεγόμενα του υφισταμένου του. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη δήλωση Πολάκη “ατυχή”, προσθέτοντας: «Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα».

Πέρα από τον Ανδρέα Ξανθό, οι δηλώσεις Πολάκη δείχνουν να έχουν δυσαρεστήσει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης , ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είπε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε… Δεν εκπροσωπεί, βεβαίως, το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ… αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν, ισότιμη θέση στην κοινωνία μας».

Την αντίθεσή τους με την ανάρτηση Πολάκη εξέφρασαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, αλλά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Ρέλας.

Check Also

Ψηφιακή Στρογγυλή Τράπεζα από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο περί αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19 δημιούργησαν νέα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων, αναδιαμορφώνοντας και …