Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Περί μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων κάνει λόγο το ΚεΣΥ

Περί μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων κάνει λόγο το ΚεΣΥ

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚεΣΥ, με αφορμή πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις συνδικαλιστών σχετικώς με την με αρ.4/276η Ολομ.18-7-2019 Απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας αναφορικά με την «Οργάνωση διαχείρισης τραύματος», οι οποίες εκφράστηκαν μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοσή της, ώστε «να δοθεί οριστικά τέλος στην παραπληροφόρηση», όπως σημειώνεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«1. Η εισήγηση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που στόχο είχε την επιστημονική τεκμηρίωση του κρίσιμου αυτού ζητήματος, υπεβλήθη από ειδική επιτροπή, απαρτιζόμενη από Καθηγητές Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής και Επείγουσας Ιατρικής, καθώς και από Δ/ντες και Επιμελητές ΕΣΥ ειδικότητας Χειρουργικής, με ταυτόχρονη συνεργασία έγκριτων εκπροσώπων επιστημονικών φορέων που εμπλέκονται με το «τραύμα» τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

2. Το συγκεκριμένο πόνημά τους, που ενεκρίθη από την Ολομέλεια του ΚεΣΥ και έλαβε τη μορφή Απόφασης (ως αναφέρεται παραπάνω), έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας – υπερσύνδεση: ΚεΣΥ, υπό την μορφή Κατευθυντήριων Οδηγιών ως προς την “Οργάνωση και την Διαχείριση του Τραύματος, πέραν των προαπαιτούμενων σε στελεχιακό δυναμικό και επίπεδο απαραίτητου εξοπλισμού, διαχωρίζει τους φορείς που θα παρέχουν την αντίστοιχη φροντίδα υγείας, σε τέσσερα (4) επίπεδα, αναλόγως των δυνατοτήτων τους. Η κατάταξη αυτή συμφωνεί με τις αρχές τόσο του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργικής, όσο και των υπολοίπων αντίστοιχων φορέων των προηγμένων χωρών.

Όπως προκύπτει, διαπιστώνεται σοβαρό ζήτημα με τις μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες στα θέματα υγείας, που οφείλουν να παύσουν άμεσα!»

Check Also

Δρ. Χρ. Κουϊμτσίδης: «Η 26η Ιουνίου είναι ημέρα σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων να αλλάξουν τη ζωή τους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), ο Εθνικός Συντονιστής για την …