Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Παραπλάνηση με «γιατρούς-φαντάσματα» από το Υπουργείο καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Παραπλάνηση με «γιατρούς-φαντάσματα» από το Υπουργείο καταγγέλλει ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του «για την αιφνιδιαστική και παραπλανητική απόφαση του Υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ, αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, αναρτήθηκε κείμενο στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με το οποίο προτρέπονται οι ασθενείς να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να εξυπηρετηθούν.

Για άλλη μια φορά, Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις προκηρύξεις του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ περί οικογενειακών ιατρών, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως κίνηση αυθαιρεσίας και προχειρότητας την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να “βαφτίσει” οικογενειακούς γιατρούς, τους γιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κ.λπ.

«…Το Υπουργείο Υγείας, πάνω στον πανικό του, έφτασε στο σημείο να παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς-φαντάσματα! Πρόκειται για μία ακόμα αψυχολόγητη κίνηση ερασιτεχνισμού, που αναδεικνύει την επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Check Also

Και επίσημα η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων …