Αρχική / Επικαιρότητα / Παράταση των περιορισμών στις χερσαίες συνδέσεις – Προληπτικοί έλεγχοι στις πτήσεις από Ουγγαρία

Παράταση των περιορισμών στις χερσαίες συνδέσεις – Προληπτικοί έλεγχοι στις πτήσεις από Ουγγαρία

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο προσωρινός περιορισμός του συνόλου των χερσαίων συνδέσεων της χώρας, καθώς και ο προσωρινός περιορισμός των αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με συγκεκριμένες χώρες.

Από την λίστα των προληπτικών ελέγχων, βγαίνει η Σουηδία και μπαίνουν οι πτήσεις από την Ουγγαρία, μέτρο που θα ισχύσει από τις 18 Σεπτεμβρίου. Στην εν λόγω λίστα παραμένουν οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Οι επιβάτες από τις εν λόγω χώρες, εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Όσον αφορά το μέτρο του προσωρινού περιορισμού των αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων, αυτό εξακολουθεί να ισχύει για Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Καταλονία με κάποιες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ προβλέπει:

  1. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων συνδέσεων με τη χώρα αυτή. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.
  2. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία ως προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  3. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλάσσιων συνδέσεων με την Αλβανία. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.
  4. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με την γεωγραφική περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.

Δείτε όλη την ΚΥΑ εδώ

Check Also

ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών- Υγείας: Δέσμευση επιπλέον κλινών και νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι κ.κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και Βασίλης Κικίλιας δεσμεύονται επιπλέον …