Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2017: «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία – Δώσε Ζωή στα Χρόνια Σου»

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2017: «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία – Δώσε Ζωή στα Χρόνια Σου»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συμμετέχει σε δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τα Περιφερειακά Τμήματα. Αυτή την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής διοργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο, με την πολύτιμη συνδρομή των Επιστημονικών Τμημάτων του Π.Σ.Φ., διάφορες δράσεις που περιλαμβάνουν δοκιμασίες για το κοινό, με σκοπό να αναδειχθεί δυναμικά η επιστημονική ταυτότητα και ο πολυδιάστατος ρόλος της Φυσικοθεραπείας και, κατ’ επέκταση, του Φυσικοθεραπευτή.

Θα αναδειχθούν οι επιμέρους ενότητες της Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, της Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας, της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας, της Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας, της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας, της Φυσικοθεραπείας στην Ψυχική Υγεία και της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία Γυναικών και Δυσλειτουργείας Πυελικού Εδάφους, και θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό. Παράλληλα, θα τονιστεί και θα αναλυθεί η θετική συμβολή της φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση του διαβήτη, της υπέρτασης και του καρκίνου.

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (ΠΗΦ) καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy – WCPT) να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Από το 1951, που εορτάστηκε για πρώτη φορά, συμπληρώνονται σήμερα 66 χρόνια.

Από το 2008, η WCPT καθιέρωσε την «Κίνηση για την Υγεία» ως θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας. Φέτος, το μήνυμα της εκστρατείας της ΠΗΦ «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία – Δώσε Ζωή στα Χρόνια Σου» απευθύνεται σε άτομα από την τρίτη ηλικία και μετά, τα οποία δικαιούνται να έχουν όχι μόνο χρόνια πολλά, αλλά γεμάτα ζωή και ζωντάνια.

Σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η φυσικοθεραπεία αποτελεί επένδυση, συντελώντας σημαντικά στην εξοικονόμηση των πόρων που απαιτούνται για την πρόληψη, τη φροντίδα και την υποστήριξη των πασχόντων ή μη στα Εθνικά Συστήματα Υγείας και στην Οικονομία γενικότερα.

Check Also

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον ΠΣΦ – Εκ νέου πρόεδρος ο Λυμπερίδης

Στις 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την ανάδειξη των …