Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού: Οι δράσεις των συλλόγων του ΡευΜΑζήν

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού: Οι δράσεις των συλλόγων του ΡευΜΑζήν

Κάθε χρόνο, στις 12 Οκτωβρίου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1996. Αφορμώμενοι από αυτή την ημέρα, οι σύλλογοι ασθενών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προβαίνουν στην πραγματοποίηση δράσεων, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό σχετικά με τη φύση των ρευματικών νοσημάτων, τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης, τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και την ενδεικνυόμενη στάση της Πολιτείας όσον αφορά τα δικαιώματα των ρευματοπαθών.

Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα, ακολουθώντας την οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά της Αρθρίτιδας (EULAR), είναι αφιερωμένη στην αξία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και στην προτροπή για εργασία των ρευματοπαθών. Μεγάλη βαρύτητα, επίσης, δίδεται και στην ενημέρωση των εργοδοτών για τις ανάγκες των ασθενών, ώστε να διευκολυνθούν στην παραμονή τους στην εργασία.

Οι σύλλογοι από τους οποίους απαρτίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, σχεδιάζουν την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργανώνει στις 12 Οκτωβρίου εκδήλωση στον Κουρνά Χανίων, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο, με θέμα «Τα ρευματικά νοσήματα και η συμμόρφωση στη θεραπεία». Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στήθηκε stand στην Κεντρική Αγορά Ηρακλείου, όπου εθελοντές και μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν το κοινό, μοιράζοντας ενημερωτικά έντυπα, ενώ μέλη του ΔΣ έδωσαν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ ενημερώνοντας για τα προβλήματα των ρευματοπαθών στη χώρα μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, πραγματοποίησε εσπερίδα την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα), με θέμα:

«ΑΣΘΕΝΕΙΣ & ΓΙΑΤΡΟΙ : Μία σχέση αλληλεπίδρασης»

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ιατροί-ρευματολόγοι, ενώ οι ασθενείς συμμετείχαν στο πάνελ, συζητώντας με τους γιατρούς θέματα που αφορούν την ολιστική διαχείριση της νόσου τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες θα λάβει μέρος με ομάδα του στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, στη Θεσσαλονίκη (19 Οκτωβρίου), τόσο στα 5 χλμ, όσο και στα 21 χλμ. Με αυτόν τον τρόπο, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας και κοινωνεί το μήνυμα ότι, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, δεν σταματούν να προχωρούν μπροστά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

Για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες θα δώσει το “παρών” στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή των φίλων παιδιών σε αυτή την ετήσια διοργάνωση προάγει το μήνυμα της αισιοδοξίας για την ενσωμάτωση τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα στον κοινωνικό ιστό. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΚΕΣΩ

Την Τετάρτη στις 9 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιας Σύλλογος ΑΚΕΣΩ έλαβε μέρος σε συζήτηση σχετικά με τα Ρευματικά Νοσήματα στην εκπομπή του TV100, «Δημότης online».

Επιπλέον, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ρευματικά Νοσήματα: τι θέλει να γνωρίζει ο γιατρός, τι θέλει να γνωρίζει ο ασθενής», με ομιλία ιατρού ρευματολόγου.

Check Also

Μεγάλο πρόβλημα για τους ρευματοπαθείς η αναγκαστική πληρωμή των τεστ για COVID-19 στις ιδιωτικές κλινικές

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα, οι οποίοι απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες …