Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Ο Όρκος του Ιπποκράτη αναβιώνει στην Κω, στις 16 Σεπτεμβρίου

Ο Όρκος του Ιπποκράτη αναβιώνει στην Κω, στις 16 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ασκληπιείο της Κω, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη και η απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες του 2017 αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας, παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών τους, του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, των Τοπικών Αρχών της Κω και του ιατρικού κόσμου.

Η Τελετή διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚΩ) και τον Ιατρικό Σύλλογο της Κω.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μετά τη βράβευση των πρωτευσάντων, θα τονίσει τη σημασία της επιβράβευσης της αριστείας στον τόπο όπου δίδαξε ο Ιπποκράτης, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου. Είναι σημαντικό να σταλεί μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι, στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός, οι επιστήμες, οι τέχνες και προπάντων η Ιατρική, χρειάζεται σεβασμός στις αξίες περισσότερο από ποτέ τη σημερινή εποχή.

Check Also

ΠΙΣ: «Η βελτίωση της εκπαίδευσης και του Συστήματος Υγείας απαιτεί συλλογικές και όχι μονομερείς αποφάσεις»

Την αντίθεσή του τόσο με τις συμβάσεις των ιατρών ειδικοτήτων με τον ΕΟΠΥΥ, όσο και …