Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο σημαντικός ρόλος της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ο σημαντικός ρόλος της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στις 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης για τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η διακεκριμένη σεφ, Ντίνα Νικολάου, και ο διατροφολόγος, Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, παρουσίασαν τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν διάφορα θρεπτικά συστατικά τόσο στην αιτιολογία, όσο και στην αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Η διεθνούς φήμης σεφ, που έδειξε ευαισθησία και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΠΟΑμΣΚΠ για τη δημιουργία συνταγών για άτομα με ΠΣ, παρουσίασε με πολλή χαρά το βιβλίο της με τις 20 συνταγές, ένα πολύ ιδιαίτερο πόνημα, και ευχήθηκε να υπάρχει σε κάθε κουζίνα ατόμου με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητα του. «Σε συνεργασία με τον διατροφολόγο Δρ. Γρηγοράκη, εμπνεύστηκα συνταγές εύκολες, θρεπτικές, αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες για τη διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση», επισήμανε.

«Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Σήμερα, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, όπως είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μεγάλο μέρος των ερευνητών έχει στραφεί στη μελέτη της σχέσης της διατροφής με την αιτιολογία, αλλά και την περιεκτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας», τόνισε από την πλευρά του ο Δρ. Γρηγοράκης.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα Βασιλική Μαράκα, δήλωσε: «Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω σε αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ από καρδιάς στον Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη για τις πολύτιμες συμβουλές του, που αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία του βιβλίου αυτού και για την παρουσία του στη σημερινή μας εκδήλωση. Καθώς και στην αγαπητή σεφ κα Ντίνα Νικολάου, που δημιούργησε τις 20 μοναδικές πρωτότυπες συνταγές, για να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση. Και, φυσικά, ευχαριστούμε τον χορηγό μας, τη Roche Hellas, για την πολύτιμη υποστήριξη τόσο γενικότερα, όσο και αναφορικά με την ανανέωση της ιστοσελίδας μας, την οποία θα ήθελα να σας προτρέψω να την επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στο μενού της, στο www.poamskp.gr».

«Στη Roche Hellas έχουμε πάντα στο επίκεντρο όλων των δράσεων μας τους ασθενείς. Εκτός από τις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις που αναπτύσσουμε, οι οποίες βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα, είναι προτεραιότητά μας να συμβάλουμε και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου συνταγών, το οποίο παρέχει εύκολες στην παρασκευή τους και υγιεινές διατροφικές επιλογές»., σημείωσε στον χαιρετισμό της η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων, Roche Hellas.

Στη συνέχεια, η εκδήλωση πέρασε από τη θεωρία στην πράξη! Η κα Νικολάου αξιοποίησε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και εκτέλεσε ζωντανά μία από τις συνταγές του βιβλίου, με το δικό της μοναδικό τρόπο. Στο ελαφρύ γεύμα που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάποιες ακόμα από τις συνταγές της κας Νικολάου από το βιβλίο για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Check Also

“Roche Management Trainee”: Η Roche Hellas επενδύει για πέμπτη χρονιά σε νέους επιστήμονες

Μέσα σε μία άνευ προηγουμένου υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση, η Roche Hellas συνεχίζει να …