Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο κατώφλι του 2018», από τον Σύλλογο Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο κατώφλι του 2018», από τον Σύλλογο Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τίτλο «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο κατώφλι του 2018», στον χώρο του ‘’V’ Αmmos’’ Restaurant – Bar.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι με τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους και μέσα από διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ανέλυσαν σφαιρικά τα θέματα Σ.Δ. και έδωσαν το στίγμα των εξελίξεων και των νεότερων δεδομένων στη θεραπευτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Tον Δήμαρχο Πειραιά, κο Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Καρβουνάς, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, και μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά, εξήρε το έργο του Συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Γεράσιμος Γιαννιώτης, Υποδιοικητής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ Πειραιά, καθώς και ο κος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Στη συνέχεια έγινε απονομή του ύψιστου βραβείου που έχει θεσπίσει το Δ.Σ. του Συλλόγου, του βραβείου “Κατερίνα Κουλουρίδου”, στον κ. Σταύρο Μπούσμπουλα, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη και στους ανθρώπους με Σ.Δ., καθώς και για την άοκνη και αδιάλειπτη στήριξη του στο έργο και τις δράσεις του Συλλόγου.

Μετά το πέρας της βράβευσης, ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, ομιλίες πραγματοποίησαν οι κκ. Δρ. Α. Μελιδώνης (Παθολόγος-Διαβητολόγος, Συντονιστής-Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν ”Τζάνειο” Πειραιά), Δρ. Αθ. Παπαζαφειροπούλου (Παθολόγος-Διαβητολόγος Msc PhO, Επιμελήτρια Β’, Α’ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν ”Τζάνειο” Πειραιά), Δρ. Σταύρος Μπούσμπουλας (Παθολόγος  – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. “Αγιος Παντελεήμων’’ Νίκαιας), Δρ. Στέλλα Ηρακλεινού (Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν Πειραιά ”Τζάνειο”), Πόπη Φακατσέλη (Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Γ.Ν Πειραιά ”Τζάνειο” – Διαβητολογικό Κέντρο) και Δρ. Ασημίνα Γανωτοπούλου (Ειδική Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σ.Δ. Επιστημονική Συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. ”Τζάνειο” Πειραιά).

Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεσημεριανό τους γεύμα στον φιλόξενο χώρο του “V’ Ammos”.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Με αφορμή το κοινό μας σημείο, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε για θέματα που αφορούν τον Διαβήτη μας και την αποτελεσματική διαχείριση του από τους έγκριτους επιστήμονες, να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς και να θέσουμε νέους στόχους για την καινούργια χρονιά, με εφόδια τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφεραν οι εκλεκτοί γιατροί μας. Στόχους που έχουν στο επίκεντρο τους μια ζωή με ποιότητα και υγεία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που με τη δυναμική παρουσία τους έκαναν την εκδήλωση μοναδική και ξεχωριστή», δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γ. Γεμιστού.

Η εκδήλωση είχε την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Abbott Laboratories, Γιώτης, Φαρμασέρβ Lilly, Medtronic, Menarini Diagnostics, MSD και NN Group.

Στην εκδήλωση, επίσης, συμμετείχε και συνέβαλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Check Also

Νεότερες εξελίξεις για τον Διαβήτη Τύπου Ι από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε …