Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Οκτώ χρόνια «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» του ΙΣΑ

Οκτώ χρόνια «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» του ΙΣΑ

Τα οκτώ χρόνια αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο γιόρτασε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, παρουσία των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάνοντας εφικτό το έργο του Ιατρείου όλα αυτά τα χρόνια. Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΙΣΑ,  Γ. Πατούλης.

Το κομμάτι της πίτας εκ μέρους των εθελοντών παρέλαβε η υπεύθυνη των εθελοντών, κα Ελένη Μελιάδου, την οποία ευχαρίστησαν  τα μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά της.

«Δημιουργήσαμε, χάρη στην ευαισθησία, στο πλεόνασμα ανθρωπιάς και στην αλληλεγγύη των δεκάδων εθελοντών μας, μια πρότυπη κοινωνική δομή για να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση ότι θα βρουν τον γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά τους. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα οχτώ χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη  για να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του συμπολίτη μας για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν διαθέσει πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο…», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Το  Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δωρεάν χορήγησης φαρμάκων, σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν περισσότεροι από 36 εθελοντές γιατροί, 21 ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, νοσηλεύτριες και διοικητικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 500 κλινικοί, εργαστηριακοί γιατροί στα ιδιωτικά τους ιατρεία και εργαστήρια.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, κατά τα οχτώ  χρόνια της λειτουργίας του:

  • πραγματοποίησε περισσότερες από 80.000 ιατρικές επισκέψεις
  • διέθεσε συνολικά περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς και φορείς
  • εξετάζει περίπου 100 ασθενείς καθημερινά
  • χορηγεί 200 φάρμακα την ημέρα
  • στηρίζει ιατροφαρμακευτικά τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων παρέχοντας καθημερινά περίθαλψη, σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται
  • στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία
  • συνεργάζεται με 33 ενορίες, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα
  • έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
  • έχει κάνει 36 οδοιπορικά σε νησιά και ακριτικές περιοχές της χώρας που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας
  • συμμετέχει στις δράσεις του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Check Also

Το «προΣfΕΕρουμε» στα ΚΦΑΑ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών …