Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus – Εδώ είναι το σημείο σου», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει φέτος την στρατηγική για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, υιοθετώντας το μήνυμα του UNAIDS (στόχος το 90-90-90), δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός. Με την ευκαιρία της δράσης αυτής, θα πραγματοποιηθούν σχετικές εκδηλώσεις:

Κεντρική Εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μοναστηράκι (ευγενική παραχώρηση από ΣΤΑΣΥ) την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου), ώρα 10:00-18:00.

– Συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Kosmos fm

– Μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ»

– Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ με 2 promo stand, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. 

Φωτισμός της Πολυκλινικής Αθηνών για την 1η Δεκεμβρίου (promo stand: 10:00 – 15:00 καi 18:00 – 22:00)

– Παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Πολυκλινική Αθηνών, με ειδικά διαμορφωμένο promo stand, για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

Πρόγραμμα δρόμου, με ομάδα-στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου, 20:00-03:00)

Για τον γενικό πληθυσμό: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Περιστέρι, Μπουρνάζι, Πλατεία Καρύτση, Αγία Ειρήνη.

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Γκάζι (20:00-03:00)

Για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλατεία Καρύτση, Αγία Ειρήνη (σάουνες, gay bar/club).

Ενημερωτική εκδήλωση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρια

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ως κατ’ εξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας, που επί χρόνια ενημερώνει – ευαισθητοποιεί στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS, θα βρίσκεται σε εκπαιδευτικούς χώρους, προκειμένου με ειδικά διαμορφωμένο stand να επικοινωνήσει το μήνυμα για τα 36 χρόνια παρουσίας του ιού HIV, καθώς και τις νέες δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ και το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «Simio Plus-εδώ είναι το σημείο σου». Θα πραγματοποιηθούν, ακόμα, διαδραστικές ομιλίες για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS. 

Δημόσιες Ευχαριστίες στην ΕΡΑ και τη ΣΤΑΣΥ

Η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ευχαριστεί δημοσίως την Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) και τις “ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ” (ΣΤΑΣΥ), και ειδικότερα το Δ/ντή Προγράμματος ΕΡΑ, κ. Γ. Γιουκάκη, τον Πρόεδρο ΔΣ ΣΤΑΣΥ, κ. Στ. Στεφόπουλο και τον Δ/ντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ κ. Γ. Θωμόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ανάγκη προώθησης της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης της HIV/AIDS λοίμωξης και υποστήριξης του νέου κέντρου δωρεάν και ανώνυμου ελέγχου SIMIO PLUS. Πολλές ευχαριστίες επίσης στο Δ/ντή του Ρ/Σ Κόσμος fm, κ. Λ. Αντωνόπουλο, τον Τομ/χη Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης ΣΤΑΣΥ, κ. Φ. Γιαννακόπουλο, και το στελεχιακό δυναμικό του Κόσμος fm και της ΣΤΑΣΥ για την άριστη συνεργασία με τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Check Also

Εγκαινιάστηκε η 24ωρη λειτουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων

Την 24ωρη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσία …