Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Οι γιατροί των ευρωπαϊκών ιατρικών ενώσεων στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020

Οι γιατροί των ευρωπαϊκών ιατρικών ενώσεων στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2020

Η CEOM (Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Συλλόγων Δημοσίου Δικαίου), τον Νοέμβριο του 2020, θα συνέλθει στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας μια αλλαγή κλίματος απέναντι στον ΠΙΣ τους τελευταίους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση για τη διοργάνωση της επόμενης ετήσιας συνεδρίασης στην Αθήνα δεν προήλθε από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά από τον Πορτογάλο πρόεδρο.

Η CEOM έχει ως στόχο την προώθηση ιατρικών πρακτικών υψηλής ποιότητας που να σέβονται τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Ο γενικός γραμματέας της CEOM, Δρ. Jean-François RAULT, στην τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Πορτογαλία, δημοσίευσε και ένα άρθρο του για τη βία κατά των γιατρών. Ως εκ τούτου, δεν ήταν τυχαίο ότι τελικά προτάθηκε η καθιέρωση της 12ης Μαρτίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Βίας στα Νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενισχύει τη διεθνή του παρουσία, με ενεργό συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Αυτό συνιστά υποχρέωση στην ιστορία μας και στους χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που διαπρέπουν εκτός Ελλάδας.

Αλλά, κυρίως, είναι υποχρέωση προς τους γιατρούς και τους ασθενείς της Ελλάδας που έχουν δικαίωμα για ένα σύστημα υγείας αντίστοιχο των ευρωπαϊκών. Σήμερα, σε δυο από τους πέντε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε, εκπρόσωποι του ΠΙΣ κατέχουν το αξίωμα του αντιπροέδρου και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον να συμμετέχουμε δυναμικά στη χάραξη των διεθνών πολιτικών υγείας. Με μεγάλη ικανοποίηση συμφωνήσαμε στον ορισμό της 12ης Μαρτίου ως ημέρας κατά της βίας εναντίον των λειτουργών της υγείας».

Εκτός από τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, την Ελλάδα εκπροσώπησαν το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας.

Check Also

ΠΙΣ: Χωρίς οικογενειακό γιατρό 8 στους 10 Έλληνες – Κρίσιμη η αναδιοργάνωση της ΠΦΥ

Χωρίς οικογενειακό γιατρό, στον οποίο να μπορούν να απευθυνθούν σε κάθε δύσκολη στιγμή, βρίσκει 8 …