Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ξενοδόχοι, Διαχειριστές Ακινήτων και Airbnb στην «μάχη» της στέγασης γιατρών και νοσηλευτών

Ξενοδόχοι, Διαχειριστές Ακινήτων και Airbnb στην «μάχη» της στέγασης γιατρών και νοσηλευτών

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται από όλους, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις άμεσα, για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται συνεχώς από τις ραγδαίες αλλαγές που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός.

Ο μεγάλος αριθμός προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και γενικότερα οι έκτακτες υγειονομικές ανάγκες κινητοποίησαν το υπουργείο Τουρισμού και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων και την Airbnb, οι ΟΠΟΙΟΙ διαθέτουν χώρους δωρεάν ή με χαμηλή χρέωση για την στέγαση του υγειονομικού προσωπικού.

Η λίστα που έδωσε το υπουργείο Τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα τουριστικά καταλύματα που, με απόφαση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη, η λειτουργία τους επιτρέπεται, καθώς είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού, (γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών, (ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο, (στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, (ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα εδώ.

Δωρεάν ή μειωμένο μίσθωμα για όσου θα προσληφθούν εκτάκτως στο ΕΣΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) για να βοηθήσει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό του κορονοϊού στην χώρα μας, διαθέτει καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του Ιατρικού & Νοσηλευτικού προσωπικού, που προσλαμβάνεται εκτάκτως για την στελέχωση των υγειονομικών δομών της χώρας.

Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη του Συλλόγου δωρεάν ή με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, internet, κοινόχρηστα, κ.λ.π.) ή με μειωμένο μίσθωμα που περιλαμβάνει και όλα τα πάγια έξοδα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ώστε να φέρει σε επαφή τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μπορείτε να δείτε την πλατφόρμα εδώ.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μέλη μας η μη, σε όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να  το καταχωρήσουν στην παραπάνω πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί τους. Η ζήτηση από τους γιατρούς είναι μεγάλη και ελπίζουμε να υπάρχει και η αντίστοιχη προσφορά ακινήτων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α..

Η Airbnb προσφέρει χώρους διαμονής σε 100.000 εργαζόμενους παγκοσμίως

Η Airbnb συνεργάζεται με τους οικοδεσπότες για να προσφέρει καθαρούς, άνετους χώρους διαμονής σε 100.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης, έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται κοντά στους ασθενείς τους και σε ασφαλή απόσταση από τις οικογένειές τους.

Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και ο Ογανισμός International Medical Corps χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Airbnb για να βρουν στέγαση για μέλη των ομάδων άμεσης επέμβασης στη νόσο COVID-19.

«Μπορείτε να προσφέρετε έναν ασφαλή και άνετο χώρο διαμονής σε μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης για τη νόσο COVID-19. Μπορείτε να επιλέξετε να προσφέρετε το κατάλυμά σας δωρεάν. Ακόμη, όμως, κι αν δεν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, εμείς δεν θα εισπράττουμε καμία προμήθεια της Airbnb αυτήν την περίοδο», αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα στο κάλεσμά της προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …