Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ξανθός, σε εκδήλωση για το ΕΚΑΒ: «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

Ξανθός, σε εκδήλωση για το ΕΚΑΒ: «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

Παρευρισκόμενος σε εκδήλωση τιμής στους διασώστες, στους γιατρούς και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους στα 30 χρόνια περίπου λειτουργίας του φορέα εν ώρα καθήκοντος, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τόνισε:

«Οφείλουμε ως Πολιτεία αυτό το έργο να το στηρίξουμε και να το αναβαθμίσουμε. Το ΕΚΑΒ είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της δημόσιας περίθαλψης και, αυτή την περίοδο, κάνουμε μία πολύ μεγάλη επένδυση στο πεδίο της επείγουσας Ιατρικής. Αναδιοργανώνουμε όλο το πλαίσιο, από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, μέχρι τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, τα οποία αυτονομούνται, αποκτούν δική τους στελέχωση και, μάλιστα, με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα Ιατρική.

Αυτό είναι μία μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει την πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος και θεωρώ ότι ενισχύει το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών για τη διαχείριση των προβλημάτων Υγείας την ώρα της ανάγκης».

«Ταυτόχρονα, είμαστε και σε μία περίοδο πολιτικών διεργασιών αυτές τις μέρες. Υπήρξε μία εξέλιξη, η οποία κατά την άποψή μου επέβαλε τον χειρισμό, τον οποίο έχει δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός.

Στη Δημοκρατία, προφανέστατα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θεωρώ ότι, με σοβαρό τρόπο, με θεσμικά συντεταγμένο τρόπο, η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η Βουλή θα δώσουν την πολιτική λύση σε αυτό το πρόβλημα…

…Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των βουλευτών, στην πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου και νομίζουμε ότι, στις επόμενες μέρες, θα αρθεί το αδιέξοδο και θα έχουμε μία εξέλιξη ομαλή με βάση τις προβλέψεις της Ελληνικής Δημοκρατίας», είπε σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ξανθός.

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …