Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Νεότερες εξελίξεις για τον Διαβήτη Τύπου Ι από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Νεότερες εξελίξεις για τον Διαβήτη Τύπου Ι από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Ι, με τίτλο «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι: Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες και μέσα από διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ανέλυσαν την αξία και τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τους τρόπους αυτοπαρακολούθησης της χρόνιας πάθησης. Εν συνεχεία, εκτενής αναφορά έγινε στην ινσουλινοθεραπεία στο Σ.Δ. Τύπου Ι, στο τεχνητό πάγκρεας, καθώς και στις σχέσεις επικοινωνίας γιατρού με ασθενή.

Tο Δήμαρχο Πειραιά, κο Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο κύριος Αλέξανδρος Καμαράτος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος ΚΕΠ και Ληξιαρχείου Πειραιά, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, εξήρε το έργο του Συλλόγου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου. Επιπλέον, προς τιμήν του Συλλόγου, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κύριος Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά.

Ομιλίες παρέθεσαν οι έγκριτοι επιστήμονες κ.κ. Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής – Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά, Δρ. Αλέξανδρος Καμαράτος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Α’ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά, Δρ. Παναγιώτης Τσαπόγας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Κέντρο Μεταβολισμού και Διαβήτη Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, καθώς και η Δρ. Αθανασία Παπαζαφειροπούλου, Παθολόγος – Διαβητολόγος Msc PhO, Επιμελήτρια Β’, Α’ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που, για ακόμη μία φορά, με αφορμή το κοινό μας σημείο, τον Διαβήτη μας, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας γύρω από αυτόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που με τη δυναμική παρουσία τους έκαναν την εκδήλωση μοναδική και ξεχωριστή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γκόλφω Γεμιστού.

Check Also

Σακχαρώδης Διαβήτης και COVID-19: Τα νεότερα δεδομένα και τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν

Σακχαρώδης διαβήτης και COVID-19. Υπάρχει σχέση; Υπάρχει. Ποια είναι, όμως; H διεθνής επιστημονική κοινότητα βρίσκει …