Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από αύριο η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Νίκος Χαρδαλιάς: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από αύριο η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων κι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο βαθύ κόκκινο παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στην Αχαΐα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρατηρείται μια σταθεροποίηση, αν και ο σημερινός τριψήφιος αριθμός δημιουργεί ανησυχία.

Οι περιοχές που γίνονται κόκκινες

Οι περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο είναι: η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, όλη η ΠΕ Ηλείας πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Σε ποιες περιοχές δεν παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Στα καλά νέα της ημέρας είναι η βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν παρατείνονται τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Οι περιοχές αυτές είναι:

Ο δήμος Θήρας, ο δήμος Αγίου Νικολάου, η Ζάκυνθος, ο δήμο Σπάρτης και ο δήμο Εορδαίας.

Δείτε εδώ το νέο χάρτη επιπέδων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Check Also

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ανοίξει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις»

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με κύριο αντικείμενο τη …