Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για λαϊκές και άμεση απαγόρευση στις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών για προστασία των νησιών

Νίκος Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για λαϊκές και άμεση απαγόρευση στις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών για προστασία των νησιών

«Μέχρι σήμερα κερδίσαμε τις μάχες που κληθήκαμε να δώσουμε. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τον ίδιο τον πόλεμο. Δίνουμε πάνδημη απάντηση στην πανδημία», τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλύτερη εικόνα που παρουσίασαν οι τράπεζες μετά και από τις συστάσεις που έγιναν στους πολίτες.

Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές παραμένει το πρόβλημα με τις λαϊκές αγορές και προωθείται διάταξη που θα επιτρέπει τη λειτουργία και νέας αγοράς για την αποφυγή του συνωστισμού. «Για να σταματήσουν τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, προωθείται διάταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου με απόφαση των φορέων λειτουργίας των υπαίθριων αγορών, παράλληλα με τις έως τώρα αδειοδοτούμενες λαϊκές αγορές, όταν κριθεί αναγκαίο, θα υποχρεούνται να λειτουργούν νέες λαϊκές αγορές στις ευρύτερες ίδιες περιοχές, την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες, για την αποφυγή του οποιοδήποτε συγχρωτισμού».

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός, είναι και η άμεση απαγόρευση στις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ιδιωτικών ελικοπτέρων στο πλαίσιο του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και της προφύλαξης περιοχών που δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και ειδικά των νησιών μας.

Check Also

18 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Κανένας θάνατος σήμερα στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 11 …