Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Μόνο ένα κρούσμα σε 2236 επιβάτες που ελέγχθηκαν από πτήσεις του εξωτερικού

Νίκος Χαρδαλιάς: Μόνο ένα κρούσμα σε 2236 επιβάτες που ελέγχθηκαν από πτήσεις του εξωτερικού

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί αν θα ανοίξουν και υπό ποιες προϋποθέσεις τα δημοτική σχολεία και τα νηπιαγωγεία, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι είναι θετική η πρώτη εικόνα από το άνοιγμα των γυμνασίων και των υπόλοιπων τάξεων του λυκείου.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στους επιβάτες των πτήσεων που έρχονται στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι παρατηρείται σημαντική μείωση των εισερχόμενων κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, από τις 13 Μαΐου σε 21 πτήσεις και 2236 επιβάτες που ελέγχθηκαν, βρέθηκε μόλις ένα θετικό δείγμα. Επιπλέον, στις πτήσεις που ήρθαν από Γερμανία τις τελευταίες 4 μέρες, έγιναν 548 τεστ και όλα ήταν αρνητικά.

Τέλος, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις συστάσεις του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.α. που καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Check Also

509 νέα κρούσματα, 25 ακόμη θάνατοι και 293 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού …