Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα γενικό lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα γενικό lockdown

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση εξέλιξης πανδημίας σε όλο τον κόσμο, έτσι και στη χώρα μας και για να αποφύγουμε την λήψη επιπλέον μέτρων, θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, ενώ στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν τα κλειστά θέατρα και οι μουσικές σκηνές.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας στο 40% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει για εργασίες που μπορούν να παρασχεθούν με αυτό τον τρόπο. Από τον κανόνα εξαιρούνται διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία, φαρμακαποθήκες, ταχυμεταφορές κ.α..

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω χάρτη για τον βαθμό επικινδυνότητας του κάθε δήμου και περιφερειακής ενότητας, για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε κατηγορηματικά ότι είμαστε πολύ μακριά από ένα γενικό lockdown και στόχος είναι να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι τώρα. «Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία. Τα όπλα μας είναι γνωστά: Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές», είπε χαρακτηριστικά.

Check Also

Στο επίπεδο 4 από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες – Αναμονή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα στις …