Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Θα επιστρέψουν μόνο όσοι Έλληνες έχουν πολύ ειδικούς λόγους» – Οι 3 κατηγορίες που μπορούν να αιτηθούν επαναπατρισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Θα επιστρέψουν μόνο όσοι Έλληνες έχουν πολύ ειδικούς λόγους» – Οι 3 κατηγορίες που μπορούν να αιτηθούν επαναπατρισμό

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Για το θέμα του επαναπατρισμού των Ελλήνων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν πολύ ειδικούς λόγους.

«Γνωρίζω ότι πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν, όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Οι επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους. Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για την δημόσια υγεία της χώρας μας. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως, όσο κι αν φωνάζουν, αν δεν έχουν σοβαρό λόγο, θα πρέπει να μείνουν εκεί», τόνισε ο υφυπουργός, αναφέροντας ότι μόνο στην Αγγλία, 2850 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό.

Θα επαναπατριστούν όμως μόνο εκείνοι που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Όσοι χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας και δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο που βρίσκονται, όπως π.χ. έγκυες, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.α.. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία απαιτείται να προσκομίσουν υγειονομικό έγγραφο ή έστω μία απόδειξη συνταγογράφησης.
  2. Όσοι δεν έχουν πού να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσής τους, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.
  3. Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit και σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που απαιτείται είναι το εισιτήριο.

«Τους θέλουμε όλους κοντά μας, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι, η διαδικασία επαναπατρισμού δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …