Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά τα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου – Τι αλλάζει για φοιτητές, κυνήγι – ψάρεμα, ταξί και ΟΠΑΠ

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά τα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου – Τι αλλάζει για φοιτητές, κυνήγι – ψάρεμα, ταξί και ΟΠΑΠ

«Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας επιτρέπει την επιστροφή σε μία μερική κανονικότητα», τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγο τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου:

Συγκεκριμένα:

1. Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν.
2. Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.
3. Παραμένει η υποχρέωση για SMS ή έντυπης βεβαίωσης για τις μετακινήσεις.
4. Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
5. Δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν (με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).
6. Επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν 2 επιβαίνοντες στα ταξί πλην του οδηγού.
7. Παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος, ένα θέμα που θα συζητηθεί ξανά μαζί με άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Η παράταση της απαγόρευσης δεν ισχύει για το κυνήγι στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, το κυνήγι αγριόχοιρου επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας και απαγόρευση λήψης άδειας κυνηγίου για μία τριετία.
8. Επιτρέπεται σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Τέλος, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Check Also

Εμβόλιο κορονοϊού: Είναι αρκετή μία δόση για όσους έχουν νοσήσει;

Για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο είναι διαθέσιμα τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, …