Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Νέο επενδυτικό σχέδιο 30 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία από τη DEMO ABEE

Νέο επενδυτικό σχέδιο 30 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία από τη DEMO ABEE

Με ευχές για μια δημιουργική χρονιά καλωσόρισε το 2019 η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στη Βαρυμπόμπη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τους εργαζόμενους της DEMO, και εκπρόσωποι του Δήμου, στελέχη τραπεζών, συνεργάτες, προμηθευτές και φίλοι της οικογένειας Σταύρου Δέμου.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της DEMO, κ. Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις ομάδες των εργαζομένων της DEMO. «Πώς να μη χαίρομαι», είπε χαρακτηριστικά «με όλους εσάς που αποτελείτε μέλος της μεγάλης οικογένειας της DEMO, με τόσες δράσεις που κάνετε;» Αναφέρθηκε στη θεατρική ομάδα της DEMO, την panDEMOnium, την ποδοσφαιρική ομάδα (4 συνεχή χρόνια πρωταθλήτρια του 5×5 που διοργανώνει ο ΣΦΕΕ), στην ομάδα που λαμβάνει κάθε μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στην έκθεση ζωγραφικής των μικρών παιδιών των εργαζομένων της εταιρείας και σε τόσα άλλα. Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

«Με τη σημερινή γιορτή ερχόμαστε να κλείσουμε και εθιμοτυπικά μία χρονιά, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πετυχημένη όσον αφορά το έργο το οποίο παράξαμε και να μπούμε σε μία καινούρια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Οι πωλήσεις του 2018 κυμάνθηκαν σε σχεδόν ίδια επίπεδα με το 2017, στο ύψος των 138,4 εκατ, (136 εκατ. το 2017) ενώ αύξηση είχαμε και στις εξαγωγές και στις πωλήσεις των εγχώριος παραγομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, το 2018 ολοκληρώσαμε το 90%, ανάμεσα τους και ένα πολύ δύσκολο έργο όπως ήταν η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και συσκευασίας γυάλινων αμπουλών συνολικής δυναμικότητας 150εκ. αμπουλών (από 25εκατ. που έχουμε σήμερα). Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα», ανέφερε στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της DEMO, κ. Δημήτρης Δέμος, μιλώντας για την ανάπτυξη της εταιρείας και τις επενδύσεις σε κτίρια, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό.

Για το 2019, ο κ. Δέμος ανακοίνωσε το πιο σημαντικό έργο που ξεκινά η εταιρεία, τη νέα μονάδα παραγωγής γυάλινων φιαλιδίων και λυοφίλων δυναμικότητας 150 εκατ. φιαλιδίων σε υγρή μορφή και 20 εκατ. φιαλιδίων σε λυόφιλη μορφή. «Είναι μία επένδυση που θα καταστήσει την DEMO έναν από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας για τα έτη 2019-2022, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Δέμος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, βέβαια, και στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του φαρμάκου γενικά, όπως είναι οι μειώσεις τιμών, το clawback, και τόσα άλλα.

«Είναι όμως προβλήματα που δεν λύνονται ή προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε; Για την εταιρεία μας θεωρώ ότι είναι προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την καλή διάθεση και τη συνεργασία της διοίκησης και των εργαζομένων. Σε οποιανδήποτε εταιρεία, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να επενδύσει σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό, και οι εργαζόμενοι έχουν τη διάθεση να αποδώσουν έμπρακτα, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος για το μέλλον της. Εμείς, στην DEMO, έχουμε και τα δύο συστατικά της επιτυχίας: Έχουμε και επενδυτικό πλάνο –και μάλιστα το μεγαλύτερο του κλάδου–, αλλά ΚΥΡΙΩΣ έχουμε εργαζομένους με όρεξη, τσαγανό και φιλότιμο», τόνισε ο κος Δέμος κλείνοντας την ομιλία του.

Check Also

Η θεατρική ομάδα της DEMO ΑΒΕΕ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ και η θεατρική ομάδα των εργαζομένων της, panDEMOnium, παρουσίασαν στις …