Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Με νέες θεραπείες στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία η «Ανάπλαση»

Με νέες θεραπείες στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία η «Ανάπλαση»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Πρόεδρος της «Ανάπλασης», διεθνούς φήμης νευροχειρουργός, Δρ. Χρήστος Γεωργόπουλος, σημείωσε ότι η ημέρα αυτή αποκτά υπόσταση και πραγματικό νόημα, μόνον όταν συνδέεται με συγκεκριμένες δράσεις κρατών και φορέων.

«Στην Ανάπλαση, από της ιδρύσεώς μας, το 1994, διακηρύξαμε την οραματική προσήλωση μας στην ανάπτυξη, εφαρμογή και προώθηση του Ιατρο-Κοινωνικού Προτύπου στις Υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης, με επιστράτευση της Υπερ-Τομεακής Ομάδας Υγείας και Αποκατάστασης. Η συνεισφορά της Ανάπλασης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας συνίσταται στις δράσεις:

  • Κέντρο Πόνου και Μυοσκελετικών Παθήσεων και Κέντρο Σπονδυλικής Στήλης όπου, επιπλέον των θεραπειών με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες laser και υπερήχων, και την κλασική τεχνική του Ιατρικού Βελονισμού, προσθέσαμε τη Ρομποτική Ηλεκτρική Νευροδιέγερση που καταργεί επεμβατικές θεραπείες, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές για τους ασθενείς.
  • Κέντρο Νευρολογικών Παθήσεων και Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου, όπου, με την προσθήκη της μοναδικής παγκοσμίως τεχνολογίας της αναίμακτης και ασφαλούς νευροτροποποίησης, NTMS (Νευροπλοηγούμενος Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός Εγκεφάλου και Νωτιαίου Μυελού), και τη βοήθεια της Ρομποτικής Εργοθεραπείας, επιτυγχάνουμε τη βελτίωση των κινητικών ελλειμμάτων ασθενών με νευρολογικές παθήσεις (ΑΕΕ, Parkinson, Επιληψία, Κατά πλάκας Σκλήρυνση). Παράλληλα, με την NTMS χαρτογράφηση του εγκεφάλου και την Ενδοσκοπική μελέτη κατάποσης που πρωτοποριακά εφαρμόζουμε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση των διαταραχών λόγου, ομιλίας και κατάποσης», ανέφερε ο Δρ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί Τμήμα Ηλεκτρονικού Ουροδυναμικού Ελέγχου για τη μελέτη και αποκατάσταση διαταραχών ούρησης, νέο Τμήμα Πνευμονικής Αποκατάστασης, ενώ προγραμματίζεται και η υποδοχή παιδιών με κινητικές, ψυχονοητικές διαταραχές και δυσφασία στο νέο Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Τέλος, διευρύνονται οι εκπαιδευτικές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές συνεργασίες του Κέντρου, τόσο με κρατικά, όσο και με αναγνωρισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όλες οι δραστηριότητες βασίζονται σε ένα τεκμηριωμένο και πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο αναβαθμίζεται στα πλέον σύγχρονα Παγκόσμια Πρότυπα Ποιότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτή τη χρονιά, πάνω από 2000 ασθενείς αποτάνθηκαν στην «Αποκατάσταση», για υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας.

«Διακονούμε την επιστήμη, προς όφελος των ασθενών μας, ευλαβικά αφοσιωμένοι στην αξιακή αρχή μας “Κάνουμε για τους ασθενείς μας ό,τι θα κάναμε για την οικογένειά μας”», κατέληξε ο Πρόεδρος της «Ανάπλασης».

Check Also

Διαδραστικό εργαστήρι «Μοιράσου την εμπειρία σου», με τη συμμετοχή Συλλόγων Ασθενών με ρευματοπάθειες

Με πρωτοβουλία της AGORA (Platform of Organisations of people with Rheumatic and Musculoskeletal Diseases in …