Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Μετά το Πάσχα η διαβούλευση για τις αλλαγές στο φάρμακο

Μετά το Πάσχα η διαβούλευση για τις αλλαγές στο φάρμακο

Συνεχείς συναντήσεις προβλέπονται το επόμενο διάστημα, ώστε το υπουργείο Υγείας και οι θεσμοί να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν στον τομέα του φαρμάκου. «Υπάρχει το θέμα των αλλαγών που αφορούν την φαρμακευτική πολιτική, αυτό είναι ένα κομμάτι που επίσης γίνεται μία συστηματική επεξεργασία και μία προσπάθεια να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις και αλλαγές σε συνεννόηση με τους θεσμούς. Σε μεγάλο βαθμό είναι στοιχείο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης.

Και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση μετά το Πάσχα να έχουμε καταλήξει, αφού ολοκληρωθούν κάποιες συναντήσεις με τους θεσμούς που έχουμε προγραμματίσει το επόμενο διάστημα, σε μία πρόταση την οποία προφανώς θα διαβουλευτούμε και δημόσια με τους εμπλεκόμενους και με τη φαρμακοβιομηχανία και με τους φαρμακοποιούς γιατί υπάρχουν και ρυθμίσεις που αφορούν το κομμάτι των φαρμακείων. Και στη συνέχεια θα το νομοθετήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Check Also

Έρχονται ανακοινώσεις για τις υποδομές υγείας στα νησιά, για τις ΜΕΘ και τους πρώτους ταξιδιώτες που θα μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τα υπουργεία Υγείας …